28. 12. 2021.

Lafarge Beton tim

Bezbednost na prvom mestu

Kulturu bezbednosti i zdravlja na radu (BZR) negujemo kao najveću vrednost. Bezbednost u svim procesima – od proizvodnje betona do isporuke na gradilišta, za nas je od vanrednog značaja.

Kolega Ivan Štetna, zadužen za BZR u operacijama Lafarge betona, na dnevnom nivou prati, kontroliše i unapređuje sve procese na Lafarge betonskim bazama i na samim gradilištima na koja se beton isporučuje. Pored betona vrhunskog kvaliteta, tehničke i logističke podrške, bezbedna proizvodnja i isporuka betona predstavljaju ključ našeg rada.

“Zainteresovati ljude da iznova slušaju o nečemu poznatom, o čemu su više puta čuli, kakva su pravila bezbednosti, uvek je izazov. Primera radi, poznati propisi koji se odnose na bezbednu vožnju, uključujući upotrebu pojasa, zatim korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje ali i u zonama sa povećanim rizikom (gradilišta, proizvodni pogoni itd. ) i slična pravila i ograničenja, jesu mnogo puta ponovljeni i podrazumevaju se, ali čuvaju živote i zdravlje, zbog čega nemaju alternativu.“

U Lafarge Srbija generalno, ali i u sektoru Betona, svakodnevno radimo na podizanju svesti kako naših zaposlenih tako i kupaca, poslovnih partnera, ugovorenih transportera i podizvođača, o važnosti poštovanja bezbedonosnih procedura, radi kvalitenog i sigurnog izvršenja svih aktivnosti. Zahvaljujući upravo ovakvom pristupu, sa ponosom ističemo da u okviru Lafarge betona za sve godine poslovanja nismo imali nijednu povredu na radu.”

Afirmisanje kulture bezbednosti i zdravlja na radu naš je cilj i u budućnosti, uz kontinuirana podsećanja, obuke i rad direktno na terenu, sa željom i namerom da se usvojeni modeli ponašanja prenesu i na privatnu sferu u životu svakog od naših zaposlenih i saradnika.