15. 11. 2019.

LAFARGE BETON – nova proizvodna lokacija

Prateći trend rasta tržišta betona Beograda i sve većih potreba za proširenim kapacitetima Lafarge-a za ugovorene i potencijalne projekte, u septembru je sa radom počela nova fabrika betona na Savskom nasipu.

Odabirom pomenute lokacije otvara se prostor za tržište komercijalno – stambenih objekata na Novom Beogradu i atraktivnim lokacijama u starom delu grada kao što su Vračar, Dedinje, Senjak, Zvezdara itd.

Kapacitet nove Lafarge betonske baze je 60 m3/h, što u kombinaciji sa postojećim kapacitetima na Makišu i Leštanima omogućava kontinuiranu proizvodnju i isporuku betona za infrastrukturne i komercijalne potrebe.

Već sada možemo izdvojiti projekat Ušće 2 gde smo prisutni sa isporukom betona za ferobetonske podove našem partneru, kompaniji Rinol. Isporučeno je preko 2.000 m3 betona sa visokim zahtevima za kvalitet čime je dokazana pouzdanost nove fabrike na ovako istaknutom objektu.

Otvaranjem betonske baze na Savskom nasipu jačamo naše pozicije i prisustvo u Beogradu i šaljemo jasnu poruku našim partnerima i potencijalnim kupcima da je Lafarge spreman da odgovori na sve veće izazove i po pitanju kvaliteta i kapaciteta.