12. 06. 2020.

Cement niske toplote hidratacije

Jedinstveno Lafarge rešenje

Kao vodeći proizvođač cementa i betona, Lafarge nastoji da uvek bude na usluzi građevinskoj industriji nudeći inovativne proizvode koji će biti rešenje za različite zahteve.

Polazeći od konktretnih upita za cementom niske toplote hidratacije sa jedne strane i zahteva za cementom koji će istovremeno dati visoke marke betona (čak do MB 50), sa druge strane, Lafarge na tržište donosi sasvim novi, jedinstveni proizvod – CEM II/B-M(S-V) 42,5N LH.

Zahvaljujući svom specifičnom sastavu i načinu proizvodnje, novi cement obezbeđuje nisku toplotu hidratacije (uslov standarda je manje od 270J/g nakon 7 dana), uz istovremeno postizanje visokih čvrstoća betona (za razliku od ostalih rešenja za nisku toplotu hidratacije, ovaj cement je klase 42,5).

Takođe, bitni zahtevi za beton su i održavanje konzistencije i umeren priraštaj čvrstoća, što novi cement obezbeđuje, uz ekonomičnost u doziranju.

Za sada se novi Lafarge cement uspešno primenjuje na energetksim objektima u Obrenovcu i Kostolcu, gde je ugrađeno gotovo 3000 m3 samo tokom jednog betoniranja.